Víte, že… Brie už několik desetiletí patří mezi nejvíce vyráběné a konzumované sýry ve Francii? Že Brie je název francouzského regionu, z něhož tento sýr původně pochází? Ž...
Začal je kdysi vyrábět rakouský řezník Johan Georg Lahner, který se vyučil řemeslu ve Frankfurtu nad Mohanem, odkud se v roce 1805 přestěhoval zpět do Vídně. Od něj pak výrobek převz...
Píše se, že šunku si na našem území vychutnávali už staří Keltové. Schwarzwaldská šunka se vyrábí od roku 1959 v jihozápadním Německu – v oblasti Schwarzwald. Je chráněna zem...
Kdo ji neochutnal, ten to musí určitě co nejdříve napravit. Je to skutečná svěrová delikatesa, přitom k přípravě potřebuje tak málo: sůl, čerstvý vzduch a vyzrálé vepřové maso z ...
Jeho výrazné aroma, štiplavá chuť a drobivá konzistence nadchne každého. Jméno Parmigiano-Reggiano má podle provincie Parma a provincie Reggio Emilia v přesně vymezené lokalitě Parma, Re...
I ten, kdo ve Španělsku náhodou ještě nebyl, ví, že se jedná o malé porce jídel, které se servírují jako doprovod k dobrému španělskému vínu. Nabídka tapas je opravdu pestrá, v......
Chutná, křupavá a praktická, prostě jen zakousnout. I děti ji milují. Jedinečná, dobře vysušená točená klobáska se připravuje z vepřového nebo ze směsi vepřového a hovězího masa...
Csabai nebo gyulai? Čabajská nebo ďulajská? Čabajka nebo ďulajka? Pod všemi těmito názvy je známá i u nás a také velmi oblíbená. Vepřová klobása paprikové chuti, jemně, někdy i v...