Schwarzwaldská šunka – lahůdka mezi sušenými šunkami
Píše se, že šunku si na našem území vychutnávali už staří Keltové.
Schwarzwaldská šunka se vyrábí od roku 1959 v jihozápadním Německu – v oblasti Schwarzwald. Je chráněna zeměpisným označením původu, které zaručuje její původ v uvedeném regionu a samozřejmě i její kvalitu.
Známá je po celé Evropě. Jde o vysoce kvalitní šunku z vepřového masa, uzenou nad dřevěným dýmem smrkových a jalovcových šišek. Má velmi aromatickou a kořeněnou chuť.
Ve Schwarzwaldu se tato šunka často servíruje k snídani, s chlebem a máslem nebo jako předkrm či malé občerstvení, její uzená a kořeněná chuť dobře vynikne i v hlavním jídle spolu s brambory a zeleninou.
Může být servírována i jako součást sendvičů a salátů. Vychutnat si ji můžete také v kombinaci se žlutým melounem nebo s pečivem, třeba k dobrému vínu nebo chlazenému pivu.
Guten Appetit! Dobrou chuť!